Douwe Egberts – Altijd Overal Thuis

Op 22 september 2019 is Douwe Egberts officieel 100 jaar in Utrecht in gevestigd. Aan de Catharijnekade in Utrecht werd destijds een tweede branderij opgezet, waar in september 1919 de eerste lichting koffiebonen werd geroosterd. Vanaf dat moment verspreidt de geur van koffie zich door de Utrechtse straten en typeert tot op de dag van vandaag de verbintenis tussen de stad Utrecht en Douwe Egberts.

De aanpak: 100 jaren, 100 verhalen
Met dit jubileumboek wordt een breed beeld geschetst van de groei van Douwe Egberts aan de hand van 100 grote- en kleine verhalen. Deze zijn onlosmakelijk verbonden met de vooruitgang in onze maatschappij en de evolutie van de koffiecultuur.

Het resultaat: een boek om van te houden
Er is bij Douwe Egberts veel gebeurd én bewaard gebleven: foto’s, litho’s van reclame uitingen, het spaarassortiment, serviesgoed, personeelsbladen, briefjes, krantenartikelen, campagnes, filmpjes.

Met als aanleiding èn kader ‘100 jaar Douwe Egberts in Utrecht’ hebben we op basis van al dit materiaal ernaar gestreefd de belangrijkste mijlpalen te belichten. Met een goede mix aan onderwerpen, zoals mensen, techniek, de retail- en professional markt, merken en productie. De vele verhalen hebben geleid tot een robuust formaat boek dat door de bruine hardcover en de kleur op snee van het boekblok bijna koffie ademt.

Beeldbewerking: Mischa Bonis
Drukwerk: Drukkerij Tielen