Durable past – sustainable future

Duurzaam verleden – duurzame toekomst

Durable past – sustainable future is de eerste publicatie uit de Rondeltappeserie. De publicaties in deze serie zullen worden gebruikt voor het onderwijs van de afdeling Heritage & Architecture aan faculteit Bouwkunde van de TU Delft. Durable past – sustainable future is een didactisch boek gebaseerd op de ervaring van de auteurs. Het is bedoeld als inspiratie voor weloverwogen ingrepen op bestaande gebouwen of constructies en hun omgeving.

Resultaat

In het boek worden monumentale gebouwen, en de materialen waarvan ze gemaakt zijn, geanalyseerd. Bekeken wordt welke ingrepen en aanpassingen er nodig zijn om ze duurzaam te kunnen blijven gebruiken. Het boek is vormgegeven in een heldere tweekolomsopmaak met veel beeld, en ook geschikt gemaakt voor publicatie in ePUB-formaat.

The cooperation with Vero Crickx – Sirene ontwerpers was very fruitful and pleasant and resulted in a book with a layout which received compliments by many people. As editor of the books I am very happy to continue the cooperation.

Silvia Naldini
Lecturer and researcher at Technical University of Delft